Schimmelinfectie vrouw

Schimmelinfectie bij de vrouw

Een schimmelinfectie is enorm vervelend. Een schimmelinfectie vrouw is echter vaak eenvoudig te herkennen. De meest voorkomende symptomen zijn: pijn bij het plassen of bij seks, overmatige vaginale afscheiding en jeuk. Als u eenmaal een schimmelinfectie vrouw heeft vastgesteld is er de noodzaak er snel iets aan te doen om verdere ongemakken te voorkomen.

Gelukkig is een schimmelinfectie vrouw in de meeste gevallen goed te behandelen zonder dat u hiervoor een afspraak met uw huisarts moet maken.

Er bestaan verschillende medicijnen die schimmels laten verdwijnen. Bij schimmelinfectie vrouw gaat het meestal om tabletten die vaginaal ingebracht moeten worden. Als de tablet is ingebracht smelt deze en zorgt ervoor dat de schimmel verdwijnt. Na een dergelijke behandeling is de infectie in de meeste gevallen verdwenen.

Pas als dergelijke behandelingen niet aanslaan is het aan te raden dat u de schimmelinfectie vrouw laat onderzoeken door een gespecialiseerd arts. Bij ernstige infecties kan het ook zijn dat het enkele behandelingen duurt voordat de schimmel geheel gedood is. Volgens gezondheidsblog Happy Healthy is het echter echt een haalbaar gegeven om in de meeste gevallen met medicatie snel voor verbetering te zorgen bij vrouwen.

Blijf vooral niet te lang zitten met het probleem. Er zijn verschillende behandelingen die u zelf kunt uitvoeren zonder dat u hiervoor een dokter hoeft te zien.