Schimmelinfectie hoofdhuid

Schimmelinfectie hoofdhuid erg besmettelijk

Een schimmelinfectie hoofdhuid is niet alleen erg naar voor de persoon in kwestie, het is ook nog eens heel besmettelijk.

Deze schimmelinfectie hoofdhuid komt voor op de behaarde huid en kan dus ook op andere lichaamsplekken met haar voorkomen. Het kan ontstaan door een infectie als je te vaak je handen wast met zeep of als je in contact bent geweest met huidschilfers van een mens of dier met deze schimmelinfectie hoofdhuid.

Schimmelinfectie hoofdhuidJe kunt het vooral krijgen doordat je immuunsysteem gevoeliger is geworden door een verminderd afweersysteem ten gevolge van ziekte.

Je hebt deze schimmelinfectie hoofdhuid als je schilferende ronde plekken krijgt rondom haarzakjes, waardoor de haren gemakkelijk afbreken. Je kunt een infectie voorkomen door geen mutsen en sjaaltjes van anderen te dragen, je eigen kam of borstel te gebruiken en door bij het haarwassen de shampoo langdurig uit je haar te spoelen. Je haar een stevige wasbeurt met kwalitatief rijstwater geven kan ook helpen om achteraf een verzorgingsboost aan je hoofdhuid te geven.

Heb je toch een schimmelinfectie hoofdhuid opgelopen dan kun je een combinatie van antischimmelgel met antischimmelpillen gebruiken. Let er wel op dat een dergelijke kuur een zware belasting voor je lichaam is.

Dus het voorkomen van een schimmelinfectie hoofdhuid is beter dan deze te genezen.